Slim


Slim is het engels woord voor dun. Dun is alles behalve dat wat ik ben.Te zwaar, te bezwaard door alles wat er momenteel op het nieuws verschijnt.Ik kijk er even niet te veel naar. Volg daarmee ook de adviezen op die er in de media verschijnen. Volg niet alles, zorg voor afwisseling en consumeer ook dit nieuws met mate. Met maten kan niet meer vanwege sociale afstand weet je wel! Er is nog maar een beperkt samen in onze samenleving terwijl iedereen meer en meer hunkert naar een hug een knuffel, kortom echt contact. Terwijl we toch al langer aan het afdrijven waren in het digitale virtuele contactarme sociale mediagebeuren. Nu de samenleving ineens tot stilstand is gekomen ontdekken we de werkelijke waarde van dagelijks onbeperkt contact. Nu de vanzelfsprekendheid daarvan verdwenen is werkt het als een spiegel. Iedereen wil relevant zijn, belangrijk gevonden worden, er toe doen. Zo ook ik. Vandaar dat ik schrijf. Gewoon delen met de ander. Even een paar woorden ter verstrooiing of dienend tot troost.

Een gedicht zou leuk zijn. Ach laat ik eens kijken of ik nog wat heb.

Ik sta aan het begin

Overzie de tijd die voor me ligt

Geen rimpeling geen smet

Geen mens zonder bad of brood of bed

Geen gepeste door een ander weggezet

Lobi da basi

Liefde overwint

Ik sta aan het begin

Mijn verwachting nog op nul

Voorzichtig maar het jaar in

Eerst maar eens de vrede zoeken

Die moet toch ergens gebleven zijn

Lobi da basi

Liefde overwint

Ik kniel nu neer en sluit mijn ogen

Sluit me af voor wat ik zien kan

Spreek een gebed dat niemand hoort

Lobi da basi 

Liefde overwint

Voor wat het waard is 

Lobi da basi

Lobi da basi

Lobi da basi

Moge die gedachte 

Opsteken als een helende bries

Voortgaan als een milde storm

Uitgroeien tot een wereldwijde

Vredebrengende Typhoon

Lobi da basi.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: