“Let een beetje op elkaar.”


Laten we juist in deze tijd ons vooral blijven concentreren op het goede wat we zien. Bijvoorbeeld de mensen die met man en macht werken aan verbetering en uitbreiding van IC capaciteit. Of die mensen die dagelijks verplegen in de ziekenhuizen. Soms al wel 12 uurs diensten draaien. Dat is lang hoor! Of ook de hartverwarmende initiatieven van kinderen voor hun opa’s en oma’s of andere oude mensen in hun nabijheid.

We zullen dit met elkaar moeten zien te klaren. Tot er een vaccin is ontwikkeld zullen we ons in acht moeten nemen voor elkaar en voor dit virus. Het is niet anders en daar komt niet een twee drie verandering in. Laten we ons intussen blijven focussen op het goede dat ook hieruit voort kan vloeien. Deze crisis zorgt voor nieuwe inzichten en brengt ons tot nieuwe mogelijkheden. Brengt het ons dichter bij elkaar? Misschien wel? Zorgt het voor meer eensgezindheid? Daar ziet het momenteel wel naar uit. Is die eensgezindheid blijvend? Dat valt nog te bezien. Als na de crisis er een normalisatie optreed van het dagelijks leven en de evaluaties loskomen over de gemaakte keuzes dan pas zullen we lering kunnen trekken uit deze crisis. Ik hoop het van harte dat we intussen ons blijven focussen op het goede dat gebeurt. Let een beetje op elkaar.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: